Ez a 4 étel drasztikusan csökkenti a koleszterinszintet: egyél belőlük minél többet, hogy elkerüld a súlyos betegségeket

Ezeket edd, ha jót akarsz magadnak

Az olajos halak, a teljes kiőrlésű termékek, a diófélék és az egyéb magvak, illetve a gyümölcsök és a zöldségek mind-mind csökkentik a koleszterinszintet. Jó választás lehet tehát a szardella, a füstölt hering, a ponty, az angolna, a makréla, a lazac, a sprotni, a pisztráng és a kardhal is, ahogyan az összes olyan termék, amelyek teljes kiőrlésű gabonafélékből készülnek, legyen szó kenyérről, gabonapehelyről, tésztáról vagy épp lisztről, esetleg süteményekről. A diófélék és a magvak szintén jó forrásai a telítetlen zsíroknak, valamint rostot is tartalmaznak, amely segít megakadályozni a koleszterin felszívódását a bélből a véráramba. A gyümölcsökkel és a zöldségekkel hasonló a helyzet, fontos azonban, hogy legalább napi öt adaggal fogyasszunk belőlük.

 

Leadfotó: 123rf

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra