Még soha senki nem csinált ilyet: egy 16 éves fiú végigjátszotta a tetrist

Évtizedekig szinte lehetetlennek tartották, hogy a Tetris klasszikus változatában a 29. szintnél tovább jusson az ember. Most egy tinédzsernek sikerült végigjátszania, és visszajutnia a 0. szintre.

Egy amerikai tinédzser lett - egy adaptált változatban - az első ember, aki befejezte a „Tetris” videojátékot, és visszatért az elejére. A „dogplayingtetris” álnéven tevékenykedő 16 éves fiatalembernek egy Twitch livestreamben jó 80 percig tartott, amíg a klasszikus NES verzió 255. szintjén túljutott. A számláló ezután a 0. szintre ugrott, majd a második nekifutásra a 91. szintig jutott.

Fontos korlátozás sok korábbi rekordkísérlethez képest: ő egy módosított verzióval játszott, amely megakadályozza a Tetris magasabb szinteken bekövetkező összeomlásait, amelyekről a Tetris hírhedt.

A „Tetris”, a fentről különböző alakzatokban lezuhanó blokkokkal, a Nintendo NES konzolján jelent meg az 1980-as években. A cél a blokkok balra vagy jobbra tolása úgy, hogy ne legyenek köztük rések. A hézag nélküli sorok eltűnnek, a többi szép lassan eltömíti a képernyőt, míg meg nem telik.

@edwinbougenville Tetris (bahasa Rusia: Тетрис) adalah teka-teki yang didesain dan diprogram oleh Alexey Pajitnov pada 1984, pada saat ia bekerja di Pusat Komputer Dorodnicyn di Akademi Sains Uni Soviet di Moskow. Namanya berasal dari awalan numerik Yunani tetra yang bermakna bangun dengan empat bagian. #fyp #legend #themesong #game #history ♬ Tetris - Video Game Music & The Video Game Music Orchestra & Game Soundtracks

Évtizedekig szinte lehetetlennek tartották a 29. szint túljutását, ahol a blokkok olyan gyorsan hullanak, hogy a közönséges gombmozdulatok már nem elég gyorsak. Az utóbbi években azonban a játékosok olyan technikákat fejlesztettek ki, mint a „hypertapping” és a „rolling”, amikor a kontroller gombjait rendkívül gyorsan nyomod meg, vagy az ujjaidat görgeted rajtuk.

155. szint

A magasabb szinteken már jóval több a veszély. Például a 138. szint utáni szinteken a blokkok néha szokatlan színmintázatúak, így nehezen felismerhetőek. A 155. szinttől kezdve megnő annak a valószínűsége, hogy a játék összeomlik, amikor teljes sorokat bontunk le. A 16 éves srácnak emiatt már nem kellett aggódnia.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra