Élő adásban tört ki könnyekben az időjós, akkora vihar közeleg - Videó

Hatalmas hurrikán vonul végig a Mexikói-öbölben, és az amerikai Florida állam felé tart! Miközben John Morales klíma- és időjárás-szakértő élőben számol be az NBC6 csatornának a közelgő „Milton” hurrikánról, hirtelen könnyekben tör ki.

Helyi idő szerint szerda este ér partot a Milton hurrikán Florida államban. „Miután hétfőn nagyrészt 5-ös kategóriájú szörnyű vihar volt, a Miltont kedden kora reggel 4-es kategóriára minősítették vissza, 155 mérföld/óra (kb. 250 km/h - a szerk.) maximálisan fenntartható széllel - mindössze két mérföld/órával az 5-ös kategória alatt (...)” - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Miközben a hurrikánról tudósította az NBC6 csatornát,  John Morales, klímaszakértő könnyekben tört ki. „Ez egyszerűen egy hihetetlen, hihetetlen, hihetetlen hurrikán” - mondja Morales a videóban, ami az X-re is felkerült. Az időjárás-szakértő ezután remegő hangon elnézést kér: „Ez egyszerűen megdöbbentő”.

A meteorológus később visszatért érzelmi kitöréséhez az X-en. Világossá tette, hogy a „globális felmelegedés okozta szélsőséges időjárás” őt is megváltoztatta. Szeptember végén közzétett jelentésében felidézte a Helene hurrikánt, amely nemrég több mint 150 halálos áldozatot követelt az Egyesült Államok délkeleti részén.

Fotó: Profimedia/RedDot

A Milton hurrikán helyi idő szerint szerda este éri el Florida partjait. A szakértők pusztító orkán erejű szeleket, életveszélyes viharhullámokat, heves esőzéseket és áradásokat jósolnak. Jane Castor (63), Tampa polgármestere a CNN-nek adott interjújában határozottan figyelmeztette a lakosságot: „Ha úgy döntenek, hogy az evakuációs területek egyikén maradnak, meg fognak halni” - mondta Castor.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot-X/nbcbayarea

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra