Már a körmünkkel is fizethetünk - Itt azt új manikűrtrend - Videó

A mikrochipes manikűrnek köszönhetően mostantól a körmünkkel fizethetünk a szupermarketben. Vagy bárhol!

A klasszikus pirostól az elegáns francia mintákon át a feltűnő neonszínekig - a maníkűrtrendek évről-évre, évszakról évszakra változnak. Most egy futurisztikus trend kezd épp vírusként terjedni: a mikrochipses körmök. El sem hinnéd. mennyire megkönnyítheti az életed, és egyébként elég esztátikus is.

Fizetés vagy zenelejátszás egy ujjmozdulattal

A „Microchip Nails” elnevezés mögött pontosan ez áll: apró mikrochipeket építenek a körömdizájnba. A chipek az úgynevezett NFC technológiával működnek. Ez különböző információkat tárol, és már használják a hitelkártyákkal vagy okostelefonokkal történő érintésmentes fizetésre. Miután a chipet beépítették a körömbe, lehetővé teszi a fizetést vagy a személyes adatok, például a névjegykártyák weboldalak vagy spotify lejátszási listák letöltését, amikezt érintésemntesen beovashatunk.

A chip rejtve marad a körömben, videó is készült róla:

@stevenailedit Have you ever heard of this service? #nails #nailtok #nailtech #nailtechcheck #microchip #newservice #nailtiktok #nailinspo #dmvnails #mdnails ♬ Fadeaway - Official Sound Studio


Az innovatív manikűr ötletgazdája Jana Bobosikova, a Kiki World vezérigazgatója. De nem titkolt cél, hogy rövidesen minden más funkciót is átvehessenek a körmök a mobiltelefonoktól. Igen, akár telefonálni is lehessen velük.

Sokan már otthon, házilag próbálják meg elkészíteni ezt a körmöt. Az interneten rendelnek ilyen chipeket és különféle programok segítségével programozzák be őket. A körömre feltenni és lakkal rögzíteni ehhez képest már semmiség.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra