A tiéd is köztük? - Ez a 10 leggyakoribb PIN-kód a világon

A kiberbűnözés digitális korában az egyik legegyszerűbb, de legfontosabb tűzfal: a négyjegyű PIN-kód - írja a német Bild.

Tízezer kombináció létezik egy PIN-kódot megadni, Jake Moore kiberbiztonsági szakértő szerint azonban sokan túlságosan egyszerű számkombinációkat használnak. Így ők könnyen a kiberbűnözők célpontjai lehetnek. A szakértő szerint a születési dátum vagy a megjegyezhető számminták használata túlságosan elterjedt és veszélyes. Ráadásul az emberek évek óta ugyanazokat a jelszavakat használják, ami további problémákhoz vezet.

Kutatás készült

Az „Data Genetics” című jelentésben a szakértők összegyűjtötték azokat a négyjegyű PIN-kódokról szóló információkat, amelyeket adatbetörések során fedeztek fel. Ez alapján a 3,4 millió számsor alapján derült ki, hogy melyek a leggyakrabban és a legritkábban használt számsorok. Most meg is mutatjuk ezeket, majd eláruljuk, hogyan állíthatsz be biztonságos PIN-kódot.

A 10 legritkábban használt PIN:

8068
8093
8398
7638
8428
8285
7583
6835
8629
7539

Ezeket a számkombinációkat használják az emberek a legritkábban. De akkor lássuk a leggyakoribbakat! Lapozz a folytatásért!

Lapozz a folytatásért!

24 óra