Ez az 5 dolog az otthonodban hosszú évekre balszerencsét hozhat

1. Törött vagy sérült tárgyak

Sokunknak van olyan kedvenc bögre, váza vagy akár bútor, amely megsérült az idők során. A repedt edények, sérült tükör vagy törött bútorok azonban nemcsak a praktikum szempontjából problémásak, hanem komoly balszerencsét is hozhatnak. A feng shui elvei szerint a törött tárgyak a harmónia és az energia áramlásának megszakadását jelképezik. Ha ilyen dolgok vannak a környezetedben, azzal tudat alatt is a „törött” energiát idézed meg, amely rossz hatással lehet az életed különböző területeire, beleértve a pénzügyeidet és az emberi kapcsolataidat is.

2. Száradó vagy halott növények

A növények életet és friss energiát hoznak otthonunkba, de csak akkor, ha egészségesek és virágzóak. A kiszáradt vagy elhalt növények viszont az élettelenséget, stagnálást és a rossz energiákat szimbolizálják. Ezek a növények rontják az otthonod általános hangulatát és akadályozzák az új, pozitív lehetőségek megérkezését az életedbe. Ha egy növényt nem tudsz újjáéleszteni, a legjobb, ha elbúcsúzol tőle, és helyette friss, virágzó növényt hozol be az otthonodba.

3. Régi vagy nem használt elektromos készülékek

A modern világban számtalan elektromos eszközzel vesszük körül magunkat, ám ezek nemcsak kényelmet biztosítanak, hanem energetikailag is hatnak ránk. Az elromlott, régi vagy felesleges elektromos készülékek elakadt energiát hoznak az otthonodba. A régi készülékek megtartása akadályozza a friss energia áramlását, és azt sugallja, hogy az életed bizonyos részein ragaszkodsz a múlt negatív hatásaihoz. Ha van olyan eszközöd, amit évek óta nem használsz vagy már nem működik, ideje megválni tőle, hogy helyet teremts az új és pozitív energiáknak.

4. Túl sok tükör a hálószobában

A tükrök erőteljes energiát bocsátanak ki, ezért nem mindegy, hol helyezzük el őket az otthonunkban. A feng shui tanításai szerint különösen veszélyes, ha a hálószobában túl sok tükör van, vagy ha a tükör az ágyra néz. Ez az elrendezés zavarhatja a nyugodt pihenést, és negatívan befolyásolhatja a párkapcsolati harmóniát. A tükrök visszatükrözik és megduplázzák az energiákat, ami a hálószobában zavaró lehet, hiszen ez a hely a nyugalomról és a regenerálódásról kell, hogy szóljon.

5. Szemét vagy rendetlenség

A rendetlenség nemcsak esztétikai probléma, hanem az energia áramlásának komoly akadálya is. A túlzsúfolt otthon blokkolja a pozitív energiák szabad áramlását, és balszerencsét hozhat az életed több területén is, például az anyagi helyzetedre vagy a személyes kapcsolataidra nézve. A halmozott tárgyak – még ha azok hasznosak is lehetnek valamikor – stagnáló energiát idéznek elő, ami megnehezíti a friss lehetőségek beáramlását az életedbe. Érdemes rendszeresen megszabadulni a fölösleges holmiktól, és tiszta, rendezett környezetet teremteni magad körül.

Leadfotó: 123RF

24 óra