Hihetetlen ritka: az ikerlányok mindketten albínók - Fotók

20 ezer születésből csak egy albinót regisztrálnak világszerte, annak az esélye, hogy az ikrek közül mindketten azok lesznek 1 a 2 millióhoz.

Márpedig Megan és Mikayla Washington esetében azonban pontosan ez történt meg. A két afroamerikai lánynak a melanin rendellenességük miatt világos a bőre és a haja, pedig a szüleik feketék. Albinizmusuk számos kihívással jár az ikertestvérek számára - erről a Született másként című internetes műsorban számoltak be. Megan és Mikayla látása például eléggé romlott. Együtt élnek, és ügyelniük kell arra, hogy otthonuk mindig rendkívül rendezett legyen, hogy mindent újra megtaláljanak.

Bőrük rendkívül érzékeny a napfényre is, ezért igyekeznek „minél több védőruhát viselni”, amikor kint vannak. Legalábbis kellene, mert Megan bevallotta: „Ez nem igaz, de kellene!”. A múltban albinizmusuk gyakran jelentett kihívást a család számára. Megan és Mikayla testvérei feketék, ami többek között oda vezetett, hogy édesanyjukat, Shalellát azzal vádolták, hogy megcsalta a férjét.

Sajnos még ma is gyakran érzik úgy, hogy „állatkertben vannak”, sokan azért mennek a közelülbe, hogy megbámulják őket.

A nővérek számára a randizás sem volt könnyű. Megan már kapcsolatban él, de Mikaylának még mindig vannak problémái: „Egyszerűen nem sokszor randizom, mert félek attól, hogy mit mondanak majd rólam”. Ennek ellenére ma már sokkal magabiztosabbak, mint korábban, és az albinizmussal való életüket megosztják a világgal az Instagramon és a TikTokon is.

„Büszkék vagyunk arra, akik vagyunk, és fontos, hogy ezt megmutassuk” - mondja Mikayla.

Címlapfotó: Instagram/megan_anastasia98

24 óra