Amikor a nő ránézett az éttermi számlára, rögtön kinyílt a bicska a zsebében - Fotó

Tényleg muszáj ezt? Megdöbbent a nő, amikor kiszúrta a "furcsa" díjat az étterem számláján. Ezek után hol lesz az a bizonyos határ?

Egy a Texas-i Austinban élő nő a Redditen fejezte ki nemtetszését egy ismert amerikai étteremlánc üzleti gyakorlatával kapcsolatban. A nőnek 64,75 dollárt (23 143 forintot - a szerk.) kellett fizetnie három reggeliért és három italért. Eddig minden rendben is van. Ám a számlát közelebbről megvizsgálva a nőnek feltűnt egy nagyon különleges tétel. Az étterem három százalékos díjat számolt fel a „konyha megbecsüléséért”, aminek következtében a számla 66,69 dollárra (23 823 forint) emelkedett. Ehhez jött még - az Amerikában szokásos - adó. A végösszeg így kereken 72,03 dollárt (25 745 forintot) kellett fizetni.

A története itt azonban nem ért véget!

„Spóroltunk egy jó reggelire, és már régóta nem mentünk el étterembe, mert most minden olyan drága” - mondta egy interjúban, és nem titkolta: a borsos felárat egész egyszerűen szemtelenségnek tartja. „Egy 20 dolláros csirke árában benne kellene lennie a tisztességes bérezésű konyhai munkának” - mondja a csalódott vendég, aki szerint félrevezető az étlap, hiszen ha ez az ár van kint, más étterembe mennek.

Mérgében kifizette a díjat - az étterem magyarázata megdöbbentő!

Lapozz a folytatásért!

24 óra