Nyugat-nílusi láz: egy hét alatt 9 ember került kórházba itthon

Eddig idén összesen 10 beteget regisztráltak Magyarországon, abból 3-at a 32. héten. Egy héttel később már 9 újabb betegről tudtak - mind kórházba került.

Egy hét alatt duplázódott meg szinte a Magyarországon regisztrált nyugat-nílusi lázzal fertőzött betegek száma - írja a Naphire.hu a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hivatalos jelentésére hivatkozva. "Míg augusztus elejéig összesen eddig csak 7 ilyen betegről adtak jelentést, augusztus 5 - 11-ig újabb három, majd augusztus 12. és 18. között majdnem annyi új beteget találtak, mint idén szinte egész évben összesen" - írja a lap. Hozzáteszik: négy beteget a fővárosból, három beteget Hajdú-Bihar és két beteget Fejér vármegyéből jelentettek.

Ráadásul, amire sokáig nem volt példa: a regisztrált megbetegedések mindegyike hazai eredetű. 

Az is kiderült, hogy a legtöbb beteget a fővárosban és két másik vármegyében regisztrálták: Budapesten eddig összesen 7, Csongrád-Csanád vármegyében 2, Hajdú-Bihar vármegyében 5, Fejér vármegyében 4, Veszprém vármegyében pedig egy beteget találtak. “A betegek 79%-a férfi, az átlagéletkor 66,5 év (45-84 év), valamennyi beteg idegrendszeri tünetekkel került kórházba” - olvasható a Naphire.hu birtokába jutott jelentésben.

Hogy mennyire súlyosak a betegek állapota, arról nincs információi.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra