Már hét halott gyerek! Emberevő farkasok terrorizálják a régiót - Videó

Heteken át terrorizált egy farkasfalka egy egész régiót Indiában. Legalább nyolc ember meghalt. Az egyik állatot mostanra sikerült befogni - állatkertbe kerül.

Úgy tűnik, fellélegezhet az észak-indiai Bahraich környéke! Rács mögé került ugyanis egy farkas, ami legalább nyolc ember megölésében érintett Észak-Indiában. Erről az NDTV számolt be.

Gyerekek haltak meg

Korábban egy különösen vérszomjas farkasfalka két hónapon keresztül terrorizálta a Raipur nevű falu környékét, többször is emberekre támadtak és hét gyermeket, valamint egy nőt öltek meg. A hatfős falka állítólag összesen 30 súlyos támadást hajtott végre. A farkasok különösen a gyerekeket vették célba, véli Ajit Pratap Singh, a helyi erdészeti hivatal vezetője. Elmondása szerint az állatok éjszaka hatoltak be a házakba, az alvó gyerekeket távoli területekre hurcolták, hogy megöljék, majd megegyék őket.

Uttar Pradesh állam kormánya csak a helyi lakosok dühös tiltakozása után intézkedett.

Kedden az indiai erdészeti minisztérium vadőrei végül egy összehangolt akció keretei közt hőkamerákkal, drónokkal és nagyszámú mentőcsapattal fésülték át a területet, a farkasokat pedig tűzijátékkal és elefánttrágyával speciálisan felállított csapdákba terelték. A beavatkozás sajnos túl későn érkezett, ugyanis még kedden este az állatok az otthonában támadtak rá egy kisgyerekre, és halálra marcangolták. Akkor, amikor a vadászatuk már órák óta tartott.

Összesen négy állatot sikerült befogni, de két farkas még mindig szabadon van. A szörnyű esetek ellenére az állatokat nem altatják el, hanem állatkertben tartják majd őket.

Címlapfotó: X/PTI_News-Képernyőfotó

24 óra