Lakásbiztosítás kalkulátor: Miért érdemes használni online eszközt?

Magyarországon már a lakások közel 70 százalékára kötnek biztosítást, hiszen egyre többen ismerik fel ennek fontosságát. Azonban ezeknek a biztosításoknak nem mindegyike felel meg a valós helyzetnek és emiatt nem nyújtanak megfelelő védelmet. Egy elavult biztosítással baj esetén nem sokra megyünk. 

A kalkulátorok nagy segítséget nyújthatnak
Az elavult szerződéseket érdemes minél előbb módosítani, de az is elképzelhető, hogy egy másik biztosítótól sokkal kedvezőbb ajánlatot is kaphatunk. Ma már nem kell személyesen elmenni és végig járni 10 biztosítót, hogy megtudjuk számunkra melyik biztosítás lehet a legideálisabb, hiszen ebben segítenek a kalkulátor oldalak. A lakásbiztosítás kalkulátor az online ügyintézést is megkönnyíti.

Milyen előnyei vannak?

A biztosító társaságok egymást túllicitálva próbálnak különféle kedvezményeket nyújtani az ügyfeleiknek. Amikor biztosítás kötés előtt állunk, akkor fontos, hogy tudjuk pontosan mire is szeretnénk biztosítást kötni. A lakásbiztosítás kalkulátorral már gyerekjáték lesz megkötni a biztosítást, hiszen csak ezekre a fontosabb kritériumokra lesz szükség. A kalkulátor az adatok megadása után összeveti több biztosító ajánlatát is, így nekünk már csak a számunkra legoptimálisabbat kell kiválasztanunk. 

A legtöbb kalkulátor ingyenes és semmilyen díjat nem kell fizetnünk a használatért, még utólag sem. Ki sem kell tenni a lábunkat a lakásból ahhoz, hogy megkössük kedvező lakásbiztosításunkat. 

Amennyiben a kalkulációt követően úgy döntünk, hogy biztosítót szeretnénk váltani, akkor azt az oldalon keresztül is megtehetjük, hiszen az új biztosítás megkötésekor lemondják a meglévő szerződésünket. Csak olyan partnert válasszunk, akik ebben is segítségünkre lesznek. Aki nem így tesz az egy hosszadalmas ügyintézési folyamatnak veti alá magát. 

Biztosítás kötés - TWN

Milyen elemeket tartalmazzon a biztosítás, mire érdemes fokozottan figyelni?

A villámcsapás egyre gyakoribb hazánkban, hiszen a hirtelen lecsapó viharok egymást érik. A viharkár ellen szintén érdemes felfegyverkezni egy jó biztosítással és az árvízre sem árt odafigyelni, ha ennek kitett területen lévő ingatlant szeretnénk bebiztosítani. Hegyekben gyakori a kő vagy a földomlás, így, ha ezt is szükségesnek érezzük, akkor ne habozzunk beletenni a biztosítási csomagba. Télen a jégverés szokott nagyon sok problémát okozni, mert elveri a cserepeket a házak tetején és még az üvegfelületeket is betörheti. 

Milyen kiegészítő termékeket szoktak felkínálni?

Általában a csőtörés és a vezetékes vízkár, valamint a családi baleset biztosítás lehetősége vonz sokakat. A csőtöréseket egyáltalán nem lehet előre kiszámítani, de egy korosabb ingatlannál ezzel is számolni kell. Mint ahogy azt sem tudhatjuk, hogy melyik családtagunk esik le esetleg a lépcsőn és szenved balesetet. Mivel hazánk egyes területein egyre több az áramszünet, így elképzelhető, hogy a fagyasztott élelmiszerek megromlanak. Ne legyünk szívbajosak és erre is kössünk biztosítást. 

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra