Tömörfa kávézóasztalok stíluskalauza: hogyan válaszd ki az ideális darabot?

A kávézó- és dohányzó asztalok a nappali központi elemei, ezeknél talán csak a kanapé fontosabb bútor a lakás legfontosabb helyiségében. A nappaliban gyűlünk össze, pihenünk egyet munka után, de talán itt a legjobb a kedvenc könyvünket is lapozgatni. Hogy milyen asztal áll a közepén, az nagyban meghatározza a helyiség hangulatát. A faanyagok természetes szépségéről még senki sem vitatkozott, hiszen amellett, hogy különleges közeget teremt, még időtálló is, mint alapanyag.

Miért a legjobb választás egy tömörfa kávézóasztal a nappaliba?

Elegáns választásnak bizonyul szinte bármilyen beltér esetén egy tömörfa kávézóasztal. A természetes mintázat, a melegség, amit áraszt, nem csak egyszerű esztétikai élmény: valami különös nyugalom árad a fa bútorokból, aminek öröm a közelében lenni. A tömörfa kávézóasztalok stabilak és masszívak, így hosszú távon szolgálhatják a családot, különösen megfelelő karbantartás mellett. Akár modern, akár klasszikus stílusra essen a választásod, bizonyosan nem követsz el hibát.

Stílusos nappali - TWN

Milyen stílusú tömörfa kávézóasztalok kaphatóak?

  1. Egy klasszikus fa kávézó asztallal  nem lőhetsz mellé. Lehetnek faragott lábai, részletesen kidolgozott felületei, melyek mind a kifinomultságot tükrözik. A tradicionális stílus leginkább a klasszikus enteriőrök díszeként szolgálhat.
  2. Vannak azonban, akik inkább a modern tömörfa kávézóasztalokat részesítik előnyben. Ezeket a darabokat a letisztultság és az egyszerűség jegyében alkották meg, így remekül illeszkednek a hasonlóan modern lakások nappalijába. A minimalista stílus és a világos árnyalatok manapság igen népszerűek a lakberendezés új trendjeiben.
  3. Mint a legtöbb bútorból, úgy a tömörfa kávézóasztalokból is készítenek rusztikus stílusút. Természetes nyers megjelenésével azonnal magára vonzza a tekinteteket, ezzel idézve a kissé durva, vidékies stílust. Így remekül passzolnak például a skandináv enteriőrök bútorai közé.
  4. Az előbbinél csak egyféle tömörfa kávézóasztal passzol jobban a skandináv berendezés darabjai közé, ez pedig a skandináv stílusú fa kávézóasztal. Világos színeivel és egyszerű formáival igen népszerűek manapság ezek a darabok, hiszen friss és üde megjelenést kölcsönöznek a nappalinak.
  5. Indusztriális fa kávézóasztal: Az indusztriális stílusú asztalok a fa és a fém kombinációjával modern és erőteljes megjelenést nyújtanak. Az egyszerű, de robusztus dizájn jellemzi őket, ami különösen a loft lakásokban népszerű.
  6. Szintén igen nagy érdeklődésre tartanak számot napjainkban az indusztriális tömörfa kávézóasztalok. A fa és a fém keresztezésével modern, erőteljes hatást keltenek, és bár megjelenésük egyszerű, mégis robosztus dizájnt csempésznek a nappaliba. Ez különösen a loft (vagyis gyári megjelenésű) lakásokban jellemző bútordarab. 

Kinek és milyen helyiségekbe ajánlott leginkább a tömörfa kávézóasztal?

Bármelyikre is essen a választásod a fentiek közül, a tömörfa kávézóasztalok valamennyi nappaliba ideális bútorok lehetnek azoknak, akik masszív és tartós darabot keresnek. Alaposan gondold át azonban, hogy melyiket viszed haza, hiszen fontos, hogy milyen közegbe vásárolod meg új bútorodat – ez is fontos szempont a tömörfa kávézóasztalok és kisasztalok kiválasztásánál.
 

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra