Nincs menekvés: ha ebbe a vércsoportba tartozol, imádnak a szúnyogok

A vércsoportok és a szúnyogok vonzalma

Az egyik legismertebb kutatás szerint a 0-s vércsoportú emberek jóval nagyobb valószínűséggel válnak a szúnyogok célpontjává, mint más vércsoportúak. A kutatók megállapították, hogy a szúnyogok akár 83%-kal gyakrabban választják a 0-s vércsoportú egyéneket, mint az A, B vagy AB vércsoportúakat.

Miért vonzóbb a 0-s vércsoport?

Bár a pontos mechanizmus nem teljesen tisztázott, úgy tűnik, hogy a 0-s vércsoportú emberek bőre olyan kémiai vegyületeket bocsát ki, amelyek különösen vonzóak a szúnyogok számára. Ezek a vegyületek olyan jeleket küldenek a szúnyogoknak, amelyek arra ösztönzik őket, hogy csapjanak le a 0-s vércsoportú emberekre.

Bár a 0-s vércsoportúak vannak leginkább kitéve a szúnyogtámadásoknak, nem ők az egyetlenek, akiket csíphetnek. Az A, B és AB vércsoportúak is célponttá válhatnak, különösen akkor, ha más tényezők is szerepet játszanak, mint például az izzadás, a testhőmérséklet vagy a kilélegzett szén-dioxid mennyisége.

Hogyan védekezhetünk a szúnyogok ellen?

Ha 0-s vércsoportú vagy, és úgy érzed, hogy a szúnyogok különösen kedvelnek, fontos, hogy különösen odafigyelj a védekezésre. Néhány hatékony módszer:

  1. Szúnyogriasztók használata: Krémek, spray-k vagy karkötők formájában elérhetőek, amelyek távol tartják a rovarokat.
  2. Hálószoba védelme: Helyezz hálót az ágy köré, vagy használj szúnyoghálót az ablakokon.
  3. Viselj világos ruházatot: A szúnyogok a sötét színekhez vonzódnak, így a világos ruhák segíthetnek elkerülni a csípéseket.
  4. Kerüld a szúnyogok aktív időszakait: A szúnyogok legaktívabbak a kora reggeli és esti órákban, ilyenkor érdemes beltérre vonulni.

Leadfotó: 123RF

24 óra