Eltűnt a fiatal nő a kórházi kezelés után: szörnyű, amit a családja egy évvel később megtudott

Miután a nőnek nyoma veszett, Jessie rokonai felvették a kapcsolatot a környék összes rendőrőrsével és kórházával, és szórólapokat osztogattak. A nővére még a környékbeli hajléktalanokat is felkereste, hogy a nyomára bukkanjanak.

Az országos keresés azonban nem járt sikerrel. 361 napba telt, mire a család végre megtudta, mi történt Jessie-vel. A Sacramento megyei seriff hivatalának képviselője idén április 12-én vette fel a kapcsolatot a családdal, és tájékoztatta őket, hogy a 31 éves nő már nem él.

De mi történt?

2023. április 8-án, azon a napon, amikor Jessie telefonált az édesanyjának, meghalt. Holttestét a kórházi személyzet másnap a hűtőházba vitte. Csaknem egy évig tartották ott „Red 22 A” jelzéssel. Még halotti bizonyítványt is kiállítottak, amiről Jessie hozzátartozóinak fogalmuk sem volt. Amióta kiderült az igazság, a család kétségbeesetten próbál válaszokat találni arra, hogyan történhetett meg mindez. Beperelték a kórházat, és többek között 25 millió dolláros, azaz közel 9 milliárd forintos kártérítést követelnek „kirívó és megbocsáthatatlan hanyagság” miatt.

Mivel Jessie orvosi kartonjaiban ellentmondások vannak, még mindig nem tudni, hogy valójában mi történt a nővel, és mi vezetett a halálához. A holttest ráadásul egy év elteltével már annyira elbomlott, hogy boncolásra már nem volt lehetőség. A kórház szóvivője a Los Angeles Timesnak elmondta: „Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak ezekben a nehéz időkben”. Hozzátette azonban, hogy a folyamatban lévő jogi eljárást nem tudja kommentálni.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra