Arra sem volt ereje, hogy felemelje a fejét: utolsó pillanatban mentette meg a család ezt a kutyát - Fotók

A család először a tengerparti táborukba vitte a kóborlót, hogy szeretettel és étellel lepjék meg. De hamar réjöttek, a kutyának ez nem elég, orvosra lesz szükség. Az meg legközelebb 1000 km-re volt.

Az ausztrál pár, a gyerekek és a kutyák megtették a fáradságos utat Cairnsbe, és Mangót állatorvoshoz vitték. A Google Maps szerint több mint 10 órát lehettek úton. Miután megérkeztek az állatklinikára, több riasztó diagnózist is kaptak: először is, Mangónak súlyos medencecsonttörése volt, ami szörnyű fájdalmat okozhatott. Emellett az ülőidege is megsérült. Dr. Kovac gyanítja, hogy a törést vagy egy lórúgás, vagy egy acélbetétes csizmát viselő ember okozta.

És ez még nem minden: a kutyát szúnyogok fertőzték meg szívférgességgel, ami akár vérrögöt is okozhat.

Mangónak hat hetet kellett ládában töltenie, hogy a medencecsonttörés nyugodtan gyógyulhasson. Nem könnyű kihívás a házaspárnak, akiknek a gyerekeikről és a sajátháziállataikról is gondoskodniuk kellett. Ennek ellenére a család azonnal beleegyezett, hogy mindent megtesznek, ami szükséges, hogy segítsenek.

Mangó most már sokkal jobban van. Hízott, és szép lassan simerkedik a családdal, akik elhatározták, hivatalosan is örökbe fogadják.

Címlapfotó: Instagram/southerncrossvetclinic

24 óra