Borzasztó tragédia: szennyezett bébiétel miatt hallhatott meg egy csecsemő - Fotó

Egy mindössze tizenhárom napos kislány halt meg, miután szennyezett bébiételt evett. A szülők pert terveznek a gyártó ellen.

A kis Willow Jade Dellaquila tavaly novemberben halt meg, miután egy baktérium került a szervezetébe, ami agyvérzést okozott az agya jobb oldalán - írja a New York Post. A halálos baktériumot, az úgynevezett cronobacter sakazakii-t a Similac Total Comfort nevű bébiétel egyik dobozában találták meg. A termék mögött álló gyógyszergyártó vállalat, az Abbott kénytelen volt bezárni egy gyárat az amerikai Michigan államban. Ugyanis miután több hasonló csecsemőhalálról és megbetegedésről érkezett bejelentés, az ellenőrök széles körű szennyeződést találtak az üzemben.

Múlt szerdán aztán jött a jó hír: egy bírói döntés szerint a kis Willow Jade szülei, Christian Dellaquila és Cheyenne Desirea Ping beperelhették az Abbottot.

Állítólag két másik családdal akartak összefogni, akik azt állítják, hogy gyermekeik súlyos agykárosodást szenvedtek olyan baktériumok miatt, amelyek szintén az Abbott tápszerporral hozhatók összefüggésbe. A bíró azonban elrendelte, hogy a három ügyet külön tárgyalják. A családok fejenként legalább 450 ezer amerikai dollárt, azaz 163 millióforitot követelnek.

Az Abbott visszautasítja a vádakat

A kis Willow Jade a most bezárt michigani üzemből származó ételt fogyasztott, a másik két gyerek egy másik államban lévő üzemből kapta az ételt. Az Abbott viszont azt állítja, hogy nincs bizonyított kapcsolat a termék és a perek középpontjában álló fertőzések között. "Gyárainkból származó egyetlen lezárt termék sem bizonyult pozitívnak a "Cronobacter sakazakii" tesztje alapján, és nem hisszük, hogy ezek az állítások megalapozottak" - mondta a vállalat képviselője.

Per tisztázhatja

Tény: a baktériumot megtalálták az Abbott csecsemőtápszer nyitott dobozaiban - és megerősítették, hogy ez okozta a fertőzéseket -, a dokumentumok szerint ugyanezt a baktériumtörzset nem találták meg a lezárt babatápszeres dobozokban vagy az Abbott-gyárakban - közölték a szövetségi tisztviselők.

A vizsgálat még folyamatban van.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra