Ha rendet teszel ezen a helyen, jobban alszol majd éjszaka

Sokaknak vannak alvásproblémái, ami miatt nehéz kipihenni magukat. Egy pszichológus szerint egy kis tér rendbetétele segíthet javítani az alvást.

Az alvászavaroknak számos oka lehet, de ami biztos, lehet fizikai és pszichés következménye is. Susan Rubman, pszichológus elárulta, hogy néha már apró dolgok is segíthetnek jobban aludni. Ő például esküszik rá, hogy ha az ember rendbe teszi az éjelli szekrényt, akkor sokkal jobban fog aludni. A klinikai pszichiátria és alvásgyógyászat adjunktusa meg van győződve arról, hogy egy rendezetlen éjjeliszekrény bármelyikünket megfoszthat az alvástól. Azt tanácsolja, hogy csak olyan dolgokat hagyjunk ott, amelyekre éjszaka vagy közvetlenül felkelés után szükségünk van. Minden mást tegyünk máshová, hogy nyugodtan aludhassunk.

A töltőket, leveleket, tollakat, használt papírzsebkendőket vagy régi csomagolóanyagokat érdemes kidobni vagy a fiókba betenni. A felesleges könyveket is tegyük el, mielőtt lefekszünk. 

Fotó: 123rf.com

„Fontos, hogy a hálószobai környezet valóban megteremtse a lefekvés és az elalvás feltételeit” - mondja Rubman, aki azt is tanácsolja, hogy tiltsuk ki a mobiltelefonokat és a televíziót a hálószobából, és az ágyat csak alvásra használjuk. Az erős fény ugyanis elnyomja a melatonin nevű alváshormon termelődését, és megzavarja az alvást. Fontos még, hogy az alvóhelyünk ne legyen munkahely és étkező sem.

Díszek

Az éjjeliszekrényen szobadíszeket helyezzünk inkább el, hogy harmóniát teremtsenek. Ilyen lehet például egy szobanövény vagy egy gyertya. 

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Szerelmi horoszkóp

24 óra