Kávéscsésze-teszt: így mérik fel a HR-esek a jelentkezőket - te túljutnál rajta?
A kávéscsésze-teszt
A főnök minden új jelentkezővel elsétál az irodaház egyik konyhájáig, majd valamilyen itallal térnek vissza az interjú helyszínére, általában egy csésze kávéval. A beszélgetés után a vezető mindig figyeli, hogy az illető vissza akarja-e vinni a kávéscsészét a konyhába, hogy elmosogassa. Ezt az egyszerű tesztet a főnök minden alkalommal alkalmazza, amikor egy potenciális új alkalmazottal találkozik, mert szerinte ez a próba sokat elárul a személyről. De pontosan mit is? A főnök úgy véli, hogy aki el szeretné mosogatni a használt csészéjét, az a munkához is hasonló alapossággal és alázattal fog hozzáállni. Emellett a vezető szerint a tiszta és rendes konyha sokat elárul egy iroda és egy cég működéséről is. Trent Innes ezért sosem vesz fel olyan embert, aki nem kérdezi meg az interjú végén, hogy visszaviheti-e a poharát a konyhába.
Leadfotó: 123RF