Tegyél belőle a kávédba, és gyorsabb lesz a fogyás - 1 teáskanálnyi csoda
Fahéj
A fahéjat évezredek óta használják a hagyományos gyógyászatban gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásai miatt. Csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, és kutatások kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztják, több zsírt veszítenek. Fogyókúra közben különösen hasznos, mert telítettségérzetet ad, így hosszabb ideig nem érzed éhesnek magad. A ceyloni fahéj a leghatásosabb, érdemes ezt a fajtát választani.
Kókuszolaj
A kókuszolaj növényi zsiradék, amelyre a szervezetednek szüksége van, még diéta alatt is. Közepes láncú zsírsavjai gyors energiát biztosítanak és nem raktározódnak el zsírként. Felgyorsítja az emésztést, jót tesz a pajzsmirigynek és növeli a teljesítőképességet. Ügyelj arra, hogy mielőtt a kávédhoz adnád, felolvaszd.
Méz
A méz magas energiatartalmú, de glikémiás indexe alacsonyabb, mint a cukoré, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet és hosszabb ideig telít. Édes íze csökkenti az édesség iránti vágyat, így nem érzed szükségét azonnal édességet fogyasztani. A méz tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, antibakteriális és gombaölő hatású, erősíti az immunrendszert, és jót tesz a csontoknak és az érzékeny gyomornak is.
Külön-külön vagy együtt
Ha nem szeretnéd külön-külön a kávédba tenni a hozzávalókat, készíts belőlük egy keveréket, és ebből tegyél egy kiskanállal minden nap a kávédba. Így háromszor olyan erős lesz a fogyasztó hatás! Ehhez keverj össze egy teáskanál fahéjat, 3-4 csésze kókuszolajat és 1-2 csésze mézet, amíg egy homogén masszát nem kapsz, majd tedd egy üvegbe.
Leadfotó: 123RF