Ezt a 3 növényt ültesd, ha távol tartanád a szúnyogokat az erkélyedről

Citromfű 

A citromfű az egyik legismertebb és legkedveltebb szúnyogriasztó növény. A leveleiből felszabaduló citrusos illat rendkívül hatékonyan távol tartja a szúnyogokat.

  • Gondozása: A citromfű könnyen nevelhető és gyorsan nő. Szereti a napos helyeket, de a félárnyékot is tolerálja. Rendszeres öntözést igényel, de ne hagyjuk, hogy a talaja túlságosan vizes legyen.
  • Felhasználás: A citromfű nem csak szúnyogriasztóként hasznos, hanem teát is készíthetünk belőle, amely nyugtató hatású és segíti az emésztést.

Levendula

A levendula nem csak gyönyörű, lila virágaival díszíti az erkélyt, hanem hatékonyan riasztja el a szúnyogokat is. Az illóolajok, amelyek a levendula virágaiban találhatók, természetes szúnyogriasztóként működnek.

  • Gondozása: A levendula szereti a napos helyeket és a jól vízelvezetett talajt. Nem igényel túl sok vizet, így fontos, hogy csak mérsékelten öntözzük.
  • Felhasználás: A levendula virágait szárítva is használhatjuk, például illatos zacskókba téve a szekrényekben, de készíthetünk belőle illóolajat is.

Bazsalikom

A bazsalikom nem csak a konyhában hasznos, hanem a szúnyogok ellen is hatékony fegyver. Az illata, amelyet a levelei kibocsátanak, elriasztja a szúnyogokat és más rovarokat is.

  • Gondozása: A bazsalikom napfényt kedvelő növény, amely rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a talaja mindig enyhén nedves legyen, de ne tocsogjon a vízben.
  • Felhasználás: A friss bazsalikomleveleket használhatjuk különböző ételek ízesítésére, például salátákhoz, szószokhoz vagy pesto készítéséhez.

Leadfotó: 123RF

VIA

Érdekes