A rizs főzővize valódi kincs: 8 dolog, amire felhasználhatod ezt a folyékony aranyat

Arctisztító és tonik: A rizsvíz kiválóan használható arctisztítóként vagy tonikként. Naponta alkalmazva segíthet a bőr rugalmasságának megőrzésében és a pórusok összehúzásában.

Hajápolás: A hajmosás után öblítsük le hajunkat rizs főzővizével. Ez erősíti a hajszálakat, serkenti a növekedést és csökkenti a hajhullást. Emellett a rizsvíz fényt és selymességet kölcsönöz a hajnak.

Tisztítószer: A rizsvíz természetes tisztítószerként is funkcionálhat. Felhasználható a konyhapultok, padlók és egyéb felületek tisztítására. A benne található keményítő segít eltávolítani a szennyeződéseket és foltokat.

Mosogatás: Ha zsíros edényeket szeretnénk tisztítani, a rizsvíz hatékony segítség lehet. Áztassuk az edényeket a rizsvízbe néhány percig, majd mossuk el őket a szokásos módon.

Növények öntözése: A lehűlt rizsvíz kiválóan alkalmas a szobanövények és kertben lévő növények öntözésére. A benne található tápanyagok segítik a növények egészséges növekedését és fejlődését.

Komposztálás: A rizsvizet a komposztba is önthetjük, ezzel növelve annak tápértékét és gyorsítva a bomlási folyamatot.

Levesek és szószok: A rizsvíz használható levesek, szószok vagy raguk alapjaként, gazdagítva azok ízét és tápértékét.

Tészták főzése: A rizs főzővize felhasználható tészták főzéséhez is, ami különleges ízt és állagot kölcsönöz a tésztáknak.

 

Leadfotó: 123RF

VIA

Érdekes