Három szín, ami a feng shui szerint balszerencsét hoz

Fekete

A fekete szín a feng shuiban rendkívül erős és intenzív energiákat képvisel. Bár elegáns és méltóságteljes, túlságosan nagy mennyiségben használva negatív hatásokat idézhet elő. A fekete a víz elemhez kapcsolódik, ami mélységet és rejtélyt szimbolizál, de egyben melankóliát és depressziót is hozhat. Azokban a terekben, ahol sok időt töltünk, például a nappaliban vagy a hálószobában, a fekete túlzott használata elnyomhatja a pozitív energiákat és nyomasztó légkört teremthet. A feng shui szerint érdemes a feketét csak kiegészítőként használni, például kisebb dekorációs elemek formájában.

Piros

A piros szín a tűz elemhez kapcsolódik, ami erőt, szenvedélyt és energiát sugároz. Ugyanakkor a túl sok piros agresszióhoz, feszültséghez és stresszhez vezethet. Különösen kerülendő a piros szín túlsúlya azokban a helyiségekben, ahol pihenni vagy relaxálni szeretnénk, mint például a hálószobában. A piros szín erős stimuláló hatása megnehezítheti a nyugodt alvást és nyugtalanságot okozhat. A feng shui szerint a pirosat érdemes óvatosan alkalmazni, például kis kiegészítők vagy dekorációk formájában, hogy pozitív energiát hozzon anélkül, hogy túlzottan stimulálná a környezetet.

Szürke

A szürke szín a feng shuiban az egyensúly és a semlegesség szimbóluma. Bár modern és elegáns lehet, túlzott használata komor és unalmas atmoszférát teremthet. A szürke a fém elemhez kapcsolódik, amely precizitást és hatékonyságot sugall, de egyben hidegséget és érzelmi távolságtartást is hozhat. A szürke túlsúlya a feng shui szerint elfojthatja a kreativitást és a motivációt, különösen a munkaterekben vagy a gyermekszobákban. Érdemes a szürkét más, élénkebb színekkel kombinálni, hogy megőrizze a tér frissességét és élénkségét.

Leadfotó: 123RF

VIA

Érdekes