Egy újabb rejtélyes monolit bukkant fel a sivatagban - Fotó

Különös monolit tűnt fel a Las Vegastól északra fekvő Mojave-sivatagban.

Mint arról a Fox News rendőrségi forrásokra hivatkozva beszámolt, a fényes, tükröződő szerkezetet egy kutató-mentő egység vette észre a hétvégén. "Sok furcsa dolgot látunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, vagy nem visznek magukkal elég vizet ... De ezt nézd meg" - írta a rendőrség az X-en, megmutatva a monolitról készült képet. A rendőrség szerint a rejtélyes tárgy egy meglehetősen távoli területen volt a földbe ágyazva. Egyelőre nincsenek nyomok arra vonatkozóan, hogy ki helyezhette oda.

A bizarr nevadai lelet emlékeztet egy hasonló esetre, amely néhány évvel ezelőtt a szomszédos amerikai Utah államban történt. Akkor ott is egy hasonló monolitot találtak, nem sokkal később pedig egy rejtélyes lényről is szóltak a hírek.

Ki áll mögöttük?

A titokzatos monolitokat a popkultúrából ismerjük, például a "2001: Űrodüsszeia" című sci-fi klasszikusból. Ezek a misztikus műtárgyak néha a való világban is megjelennek, de semmi természetfeletti nincs mögöttük. A Utah-i monolit felállításáért például egy új-mexikói művészkollektíva volt a felelős. Az elmúlt években Belgiumban, Romániában és Walesben is találtak hasonló építményeket. A rendőrség most azt szeretné kideríteni, hogy ki állította fel a Las Vegas-i monolitot.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra