Villámcsapás a gyerekfesztiválon: 13 ember sérült meg - Fotók

13 ember sérült meg, néhányan közülük súlyosan, egy villámcsapásban  - a sérültek között sok gyermek is van.

Súlyos baleset történt az észak-csehország beli Liberec nagyközségben vasárnap délután, amikor villám csapott egy fába. A közelben tartózkodó emberek megsérültek, néhányan közülük súlyosan. Erről a Liberecky Denik nevű portál számolt be. A baleset egy gyermekfesztiválon történt a vratislavicei kastélyparkban. Összesen 13 személy sérült meg - öt gyermek és nyolc felnőtt - közölte a libereci járási kórház a néhai Twitteren, az X-en.

Sajtóhírek szerint több embert is újra kellett éleszteni, a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A legfrissebb hírek szerint már senki nincs életveszélyben és mindenki visszanyerte az eszméletét. Egy gyermeket Prágába kellett szállítani további kezelésekre. A szemtanúk drámai jelenetekről számoltak be. Amikor nem sokkal a gyermekfesztivál kezdete után hirtelen kitört a zivatar, sokan a fák alatt kerestek menedéket. Ekkor csapott le a villám.

„Szörnyű volt. Pont mellette álltam a fiammal, és akkor láttuk a villámot és a földön fekvő embereket” - mondta a Liberecky Deniknek a gyermekfesztivál egyik látogatója. Egy másik nő hozzátette: „A legközelebbi fa alatt álltunk. Még mindig reszketek”. Egy harmadik szemtanú így emlékszik: „A lovak mellett álltunk, és tényleg szörnyű volt. Mindenki hirtelen különböző irányokba menekült a káosz elől. Remélem, az emberek jól vannak.”

Címlapfotó: X/Policie CR

24 óra