Európa tarolt: ezek a világ legboldogabb városai 2024-ben - Fotók

A londoni székhelyű „Institute of Quality of Life” készítette el a legfrissebb „Happy City Index”-et, amelyben azt a 37 nemzetközi várost mutatják be, ahol a legboldogabbak az emberek.

Mint ahogyan az kiderült, a kutatás legfontosabb alapja az ember. Így ebben a projektben egy közösség tagjaiként vizsgálták őket - munkavállalóként, nyugdíjasként, szülőként, gyermekként és így tovább. De nem lehetett csak erre támaszkodni, így vizsgálták az életminőségüket is - többek között az erőforrások elérhetőségét és a természeti adottságokat vagy a geopolitikai helyzetből adódó általános problémákat is.

Meghatározó tényezők

A kiadványban az illetékesek hangsúlyozták, hogy a boldogság számos tényezőtől függ. Ezért minden évben arra törekszenek, hogy objektíven és megbízhatóan határozzák meg, mi a legfontosabb a városlakók számára. Az objektív információk és a különböző nyilvánosan elérhető adatok mellett a lakosokkal készített interjúkon is alapul az elemzés, amelynek végső célja a világ legboldogabb városainak meghatározása. „Ez a folyamat lehetővé tette számunkra, hogy a városokat 24 különböző tevékenységi terület alapján, az öt kulcskategóriába sorolva megkülönböztessük és így értékeljük" - olvasható a magyarázat. Ezek a kategóriák: a „Polgárok”, „Kormányzat”, „Környezet”, „Gazdaság” és „Mobilitás”.

A teljes listán 37 város szerepel, a galériánkban megmutatjuk a Top 5-öt!

Top 5: ezek a világ legboldogabb városai 2024-ben
  • lista, boldogság, Európa, város,
  • lista, boldogság, Európa, város,
  • lista, boldogság, Európa, város,
  • lista, boldogság, Európa, város,
  • lista, boldogság, Európa, város,

A Happy City Index készítői három kategóriába sorolták az eredmények alapján a városokat. Budapest Bronz minősítést kapott, az eredményével pedig a 122. helyet foglalja el.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra