Pár száz forintért rúgták ki: egy vécés néni története kavar nagy vihart

Hatalmas a felháborodás: állítólag azért kellett távoznia a munkahelyéről, mert elfogadott borravalót.

Már több tízezren írták alá azt a petíciót, amelyet a 38 éves Thomas Portes, francia képviselő indított egy Sarah nevű 53 éves vécésnéni elbocsátása miatt. A párizsi Montparnasse pályaudvaron tíz évnyi munka után a kétgyermekes egyedülálló anyát hirtelen elbocsátották, mert a szabályok ellenére borravalót fogadott el egy WC-használótól - áll a petícióban.

"Sarah elbocsátását meg kell szüntetni, és visszamenőleges fizetéssel vissza kell helyezni a munkakörébe!" - szól a kiáltvány.

Fotó: 123rf.com

A DPA német hírügynökség megkeresésére az SNCF állami vasúttársaság által megbízott takarító cég, amely tucatnyi francia pályaudvaron üzemelteti a mosdókat, nem kommentálta a vádakat. Sajtóhírek szerint a biztonsági kamerák felvételeire alapozta a cég a nő ellen felhozott vádakat. A szakeszervezet szerint viszont a cég visszaélt a felvétellel, azt ugyanis nem e célból telepítették. A nő a szakszervezet támogatásával indít pert a munkaügyi bíróságon.

Évekig törölgette a koszt a vécékben, most pedig egy euróért kirúgták, pedig bocsánatot kért - mondta Sarah egy interjúban, majd: "Nem hiszem, hogy ez normális."

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra