90 km/h-s szél, jégeső, özönvíz: ezekre a vármegyékre frissítették a riasztást

Sokfelé esőre ébredtünk vasárnap reggel ez a csapadéktömb fokozatosan kelet felé helyeződik á.

A reggeli órákban a Dunántúl keleti, északkeleti, illetve az ország középső részein, majd kora délelőtt már inkább a Duna-Tisza közének északi területein helyenként zivatarok is kialakulhatnak - írja a HungaroMet, és a veszélyjelzésükhöz mellékelt térkép szerint 18 vármegyére adtak ki riasztást a kialakuló zivatarok miatt.. 

Fotó: Met.hu

De ezzel nincs vége. A meteorológiai szolgálat arról is ír, hogy napközben, újabb hullámban elsősorban a Dunától keletre elszórtan, a Dunántúl északkeleti részén helyenként alakulhatnak ki zivatarok. "Előbbi területen délután, kora este néhol intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet felhőszakadás (~25-30 mm), viharos szél (60-90 km/h), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kísérhet" - írja a HungaroMet.

Felhőszakadás miatt ez a 8 vármegye "van veszélyben":

Fotó: Met.hu

Kissé nagyobb valószínűséggel a Dél-Alföldön az említett időszakban egy-egy heves zivatarnak (> 90 km/h széllökés, > 2 cm jégátmérő, > 30 mm lokális csapadék) is van esélye - folytatódik a bejegyzésük. Hozzáteszik: az esti, késő esti órákban keleten fokozatosan csökken a csapadékhajlam, majd nyugat, délnyugat felől újabb záporok, zivatarok érkezhetnek, illetve alakulhatnak ki.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra