Megrázó képek: ez a férfi Fico támadója - Ötször lőttek rá a szlovák miniszterelnökre

Közelről, ötször lőtt rá egy lévai férfi a szlovák miniszterelnökre szerdán délután Nyitrabányán. Megdöbbentő képek érkeztek.

A szlovák kormány kihelyezett ülése után merényletet kíséreltek meg Robert Fico, szlovák miniszterelnök ellen. A közösségi oldalakon több videó is megjelent a támadásról, az egyik legfrissebben az látszik, ahogy az 59 éves politikus odalép a kordonok mögött álló emberekhez, hogy kezet fogjon velük. Ekkor az egyikőjük fegyvert ránt és közelről öt lövést ad le a politikusra. A testőrei - és ez egy másik felvételen látszik - a sérült miniszterelnököt kétoldalról karon fogva teszik gyorsan egy autóba, majd elhajtanak vele. sajtóhírek szerint ezt követően mentőhelikopterrel vitték a Besztercebányai kórházba.

Lőtt sebek a karján és mellkasán

A szlovák kormány szerint Robert Fico életveszélyben van a támadást követően - erről a Facebook-oldalára posztoltak. A Denník N című újságnak egy szemtanú azt mondta, épp kezet akat fogni a politikussal, amikor eldördültek a lövések. Egy másik szemtanú szerint a miniszterelnök fején és mellkasán látott véres sérüléseket. A támadót még a helyszínen elkapták és letartóztatták. Azóta az is kiderült róla, hogy egy 71 éve slévai férfiról van szó, aki költő és legálisan tartott fegyvert.

Megrázó képek érkeztek a kórházba érkező Ficoról - Ez a férfi a tettes!

Galária: drámai képek a támadásról!
  • Robert Fico, támadás, Szlovákia, fegyver,
  • Robert Fico, támadás, Szlovákia, fegyver,
  • Robert Fico, támadás, Szlovákia, fegyver,
  • Robert Fico, támadás, Szlovákia, fegyver,

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra