Macskatámadás a fővárosban: súlyosan megsérült egy osztrák nő - Fotók

Hirtelen támadt egy megvadult macska a gazdájára az osztrák fővárosban szombaton. A nő súlyos sérüléseket szerzett a harapsok miatt, szakemberek mentették meg.

Egyelőre nem tudni, hogy az állat miért borult ki, és miért támadt erőszakosan a gazdájára. A bécsi házimacska sajtóhírek szerint nagyonszelíd és békés, így senki nem érti, mi történhetett szombaton. A támadásban a gazdája súlyosan megsérült, majd bemenekült a gyerekszobába és bezárkózott - írja a heute.at. Ezután riasztotta a mentőket. "A nyitott bejárati ajtón keresztül jutottunk be a lakásba, és a rendkívül agresszív macskát sikerült az erkélyre kergetnünk" - ismertették a helyzetet az osztrák állatmentő szolgálat salzburgi munkatársai az Instagram-oldalukon közzétett bejegyzésükben.

"Ezután a tulajdonoshoz siettünk, és kiszabadítottuk a szobából. Mély karmolások és harapásnyomok voltak rajta, ezért azonnal hívták a mentőket"

- folytatódik a bejegyzésben.

A nő sérüléseit előbb az otthonában látták el, majd kórházba szálltották. A macska az eseményeket az erkélyre zárva nézte végig. A nő párja végül állatorvoshoz vitte a macskát, hogy megtudja, mi válthatta ki az agresszív viselkedését. Hogy mi lesz a sorsa, egyelőre nem derült ki.

Címlapfotó. Instagram/oesterreichische_tierrettung

24 óra