Lopott hitelkártyával vettek kaparós sorsjegyeket: milliókat nyertek, de...

Persze, nagyon gyorsan fény derült a hitelkártya lopásra, így meg is tagadták tőlük a jackpot kifizetését. Sőt, egy éveken át tartó jogi procedúra indult el.

Míg a két tartós munkanélküli kezdetben azt állította, hogy egy "névtelen barát" "kölcsönadta" nekik a kártyáját, később megváltoztatták a nyilatkozatukat, és azt állították, hogy egy bizonyos "Cheung" nevű úr neváben vásárolták a szelvényt.

De hiába!

A bíróság a lottótársaság javára döntött. Watson és Goodram (ismét) börtönbe kerültek ezért és más csalásokért. Most a The Sun című újság nyomára bukkant a hitelkártya valódi tulajdonosának. A 28 éves játéktervező, Joshua Addyman és csak néhány napja értesült "az ő" nyereményéről. Amikor gyanús pénzmozgást észlelt, azonnal letiltotta a kártyáját, a bank vissza is utalta neki a körlbelül 80 ezer forintnyi összeget.

Később azonban a rendőrség beidézte tanúskodni a bíróságon, ő azonban nem ment el. "Senki sem mondta nekem, hogy négymillió fontról van szó" - számol be róla a lapnak, és hozzátette: nem bánná, ha részesülne a nyereményből. A lottótársaság viszont közölte, nem látta szükségesnek, hogy tájékoztassa a bankkártya jogos tulajdonosát. Nem ő volt a szelvény tulajdonosa, és nem is érdeklődött.

A négymillió brit fontot így az alapszabályzatnak megfelelően jótékonysági projektekbe fektették.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra