Úttörő újítást vezetett be a menhely: a kutyák reakcióján ámul a világ - Videó

Egy menhelyen gyakran meg lehet bolondulni a hangzavarban, hiszen a kutyák gyakran egymást hergelik bele az ugatásba. Egy kaliforniai állatmenhely most úttörő újítást vezetett be - hihetetlen az eredménye.

"Ilyet még soha nem láttunk állatmenhelyen" - mondta Dr. Gary Weitzman, a San Diegó-i Humán Társaság elnök-vezérigazgatója egy interjúban. Ennek az oka: a menhely új kenneljei mind hangszigeteltek, és úgy tervezték őket, hogy a kutyák ne lássák egymást. Azóta béke és nyugalom van - szó szerint.

Mivel a kutyák nem látják és nem halljáka többieket, idejük nagy részét a kennelekben fekve töltik - ugatás nélkül. Így a stressz szintjük is csökken.

És ez még nem minden. Egyéb változásokat is eszközöltek. "A további funkciók közé tartozik a gondosan kiválasztott zene, amely megnyugtatja az állatokat, a feromon diffúzorok a különösen nyugtalan háziállatok számára, és olyan lehetőségek, amelyekkel az állatok elvonulhatnak a nyilvánosság elől, hogy valóban pihenhessenek" - mondta Dr. Weitzman a Newsweeknek. Sőt, a kutyák kenneljét úgy alakították ki, hogy egy fal mögé vonulhassanak vissza, ha már unják, hogy a látogatók bámulják őket.

A múlt hónapban tették közzé a klipjüket erről, ami már közel 900 ezer liek-ot kapott.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra