Süket és vak ausztrál juhászkutya érinti meg a világot: így kommunikál a gazdájával - Video

Hogy mit ért segítségkérés alatt a kutyatulajdonos, az egy megható TikTok-videóból derült ki. "Ő a legboldogabb és legszelídebb kutya, akivel valaha találkoztam" - mondja a gazdi előzetesen.

S hogy miben kér sokszor segítséget a kutya? A videóból kiderült. Plum az ágyon fekszik, és odabújik az épp most érkezett Aidenhez. Aztán le akar szállni, de fél, nem mer ugrani. Ezért finoman megkocogtatja a gazdája hasát az orrával. A férfi a felemeli és elviszi őt. A másik kutya, Lola azonnal indul utánuk.

"Amikor a süket és vak kutyád nem akar leugrani az ágyról, és segítséget kér tőled" - olvasható a klipben. 

@aiden_m365 Daddys got you ❤️ #plum #deaf #blind ♬ Dream Away - Ramol

Érintés

Mint ahogyan azt a férfi a Newsweeknek elmondta, az ausztrál juhászkutyát egy munkatársától kapta, aki egy állatklinikáról hozta el őt. A legvalószínűbb magyarázat Plum fogyatékosságára az, hogy valószínűleg a felelőtlen tenyésztők kereszteztek két olyan kutyust, akik merlék voltak. Ha két merle színű kutya utódot hoz létre, nagy a valószínűsége, hogy a kölykök süketek, vakok lesznek, vagy akár mindkettő.

@aiden_m365

Lmao 😂

♬ I shall call him squishy - chl0e

A fogyatékossága ellenére a kutyarajongónak alig kellett átalakítania az otthonát. "Plum nagyon független - mondja Aiden. Csak a séták alkalmával van néha nehézsége, mivel nem lát és nem hall semmit. Aiden és Plum között nagyon erős a kötelék: "Mert a kommunikációnk és az interakciónk 90 százaléka a bizalmon alapu. Soha nem fél vagy aggódik, mert apa mindig ott van mellette" - mondta.

Címlapfotó: TikTok/aiden_m365

24 óra