Sokkoló: 200-as szöget vert unokája kutyájának a fejébe egy 76 éves férfi - Fotó

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség az unokája kutyáját kegyetlenül elpusztító 76 éves férfival szemben.

Megrázó töerténetről adott ki közleményt az ügyészség: a TWN.hu információi szerint a borzalom tavaly április 12-én történt, nem sokkal azután, hogy a kutya már többször is elszökött otthonról. "Mikor sikerült megtalálni, majd hazavinni, a nagyapa úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves, Szibériai Husky fajtajellegű, hím ivarú ebet" - írja az ügyészség a honlapján is közzétett közleményben. Majd az is kiderül: a nagyapa fogott egy húsz centis és azt az udvaron beleverte a kutya homlokába.

Fotó: ugyeszseg.hu

"A még élő, fájdalmasan nyüszítő állatot a vádlott egy talicskába tette, majd a háztól mintegy ötven méter távolságra kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe" - folytatja a közleményét az ügyészég, amihez egy képet is csatoltak a helyszínről. Az elpusztult állat fejét egy gombázó szúrta ki, a falubeliek pedig értesítették a rendőrséget, meg az állatorvost.

"Azzal, hogy szöget vert a fejébe, a vádlott súlyos traumát okozott a huskynak, az ezt követő fájdalom és félelemérzet pedig különös szenvedéssel járt" - írják. A férfi 2 év börtönt kapott egy évre felfüggesztve, és a 100 ezres bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Címlapfotó: ugyeszseg.hu

24 óra