Évtizedekig nem védekezett a férfi a nap ellen: így néz ki ma - Fotó

Élete nagy részét a szabadban töltötte, hiszen vízimentőként dolgozott. Miközben mások testi épségéért vitte nap mint nap vásárra a bőrét, a saját testéről igencsak megfeledkezett. Ez megbosszulta magát.

Leigh Raaschou az élete nagy részét a tengerparton töltötte, hiszen vízimentőként dolgozott.  Egy dologról azonban teljesen megfeledkezett: "Soha nem viseltem kalapot, soha nem használtam naptejet" - mondta az ausztrál férfi az ABC-nek. Sajnos ma már első ránézésre látható, mire gondol: a rák, amit a naptól kapott, megbélyezgzi. Az egész testén hegek vannak, a bőrét foltok borítják, a koponyáját pedig teljesen eltorzították a különböző műtétek nyomai.

"Ahogy a bőrátültetésekből és egyéb dolgokból is látszik, jóval több mint 100 bőrrákot vágtak ki belőlem ez idő alatt, valószínűleg közelebb állok a 200-hoz" - mondta Leigh az interjúban. A napozás, amelynek Leigh éveken át védelem nélkül kitette magát, melanomák tucatjait és más egészségügyi problémákat okozott. "A rák betört a csontjaimba, és ki kellett venniük a koponyámat, és egy titániumlemezt kellett beültetniük" - emlékezett, de a lemez és az agya közt fertőzése lett, így újra kivették.

Mivel kockázatos lett volna visszatenni, ezért így hagyták az orvosok, a feje így lapos.

A sugárkezelések az agyát és a látását is károsították. 1998 óta négy melanomát távolítottak el tőle - a bőrrák legsúlyosabb formáját. Most arra vár, hogy a betegségnek legyen hatásos gyógymódja.

Címlapfotó: Facebook/

24 óra