Hátborzongató videó: az életéért küzd a férfi a sífelvonón

Drámai másodpercek egy síközpontban: egy férfi kicsúszott az ülőliftből, tíz méter magasan lógva küzd az életéért.

A drámai jeleneteket egy malajziai idegenvezető örökítette meg a mobiltelefonja kamerájával. A baleset múlt szombaton történt az Uludağ-hegyen, a Márvány-tenger térségében, Bursától mintegy 35 kilométerre. A férfi közel egy teljes percig lógott a levegőben. A felvételen jól látható, hogy a felvonó már megállt, amikor a férfi minden erejével a lábtartóba kapaszkodva küzd. Társa előbb az egyik, majd a másik kezét is nyújtja neki. Majd a felvonó lassan tovább indul és óvatosan az egyik oszlopig engedik a férfit, ahol a személyzet egyik tagja már várja őt és egy biztonsági hálóra segíti.

"Nagyon ijesztő volt látni a szemem előtt a túlélésért folytatott küzdelmet" - számolt be róla a videót készítő Nik Ali Nik Muhamad. Hozzáteszi: "Én voltam a fő szemtanú az eset kezdetétől a végéig". A felvétel eredeti hangját azonban nem tette ki, szerinte úgy még felkavaróbb az egész.

A baleset okát még vizsgálják. A szemtanú azonban biztos benne: "A fő ok az alkohol volt". A féfi eredetileg ugrani akart, de aztán megijedt.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra