Félbeszakították a melót a munkások, amikor meglátták a meztelen kölyköt az udvaron - Fotók

Először az építőmunkások sem tudták pontosan, mt látnak a fűben heverni, de amikor a rózsaszín valami hangokat kezdett kiadni, rögtün tudták, hogy itt szükség lesz a segítségükre.

Az ausztrál építőmunkások egy kétszintes házban dolgoztak Gippslandben, amikor egyikük észrevette az apró teremtményt a kertben. Kíváncsiságból odalépett a rózsaszín jószághoz, amely hirtelen hangokat kezdett kiadni. "Azt mondta, hogy vicces hangokat ad ki" - mondta a The Dodónak Theresa Matthes, annak az állatvédő szervezetnek a munkatársa, akik végül a helyszínre érkeztek. A munkás ugyanis rájött, hogy egy nagyon kicsi bébi kengururól van szó. Nyoma sem volt az anyjának, akitől a kemguru kölykök ebben a korban még igencsak függnek.

Szerencsére a pici nem sérült meg. Kapott egy cumisüveg langyos tejet, amit azonnal elfogyasztott.

A BBC Wildlife magazin szerint a kengurukölykök életük első hat hónapját anyjuk erszényében töltik, ott kapnak meg mindent, amire szükségük van. Élelmet, meleget és biztonságot. Ha az erzsényből kikerülnek, azonnal nagy veszélynek vannak kitéve. Ezt a picit alig egykilósan találták meg, még nincs túl az életveszélyen, így aki teheti, imádkozzon érte.

Címlapfotó: Facebook/Our Haven Wildlife Shelter Inc

24 óra