Összekevert a férfi az örökítő anyagát az apjáéval - "egyedülálló gyermek" fogant meg

Szokatlan, némelyeket megbotránkoztató ötlete támadt egy meddő apának. Lehet, hogy maga sem hitt benne, de sikerrel járt.

Meddősége miatt szokatlan ötlete támadt egy brit férfinak: egyszerűen összekeverta a sjaát és édesapja örökítőanyagát, majd ezt juttata be a partnerének - ahogyan arról a BBC beszámolt: sikerrel. Az eredmény egy "egyedülálló gyermek" lett - magyarázta egy bíró, aki szerint az eset jogi szempontból is nagy port kavart. Az észak-angliai Barnsley városának önkormányzata ugyanis DNS-tesztre akarta kötelezni a családot, hogy kideüljön a valódi apa kiléte.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

A bíróság azonban gátat szabott ennek, arra hivatkozva, hogy fennállt a veszélye, hogy a gyermek a későbbiekben érzelmi károkat szenvedhet, ha megtudja, hogy milyen egyedi fogantatásból született. Így a családra bízták, hogy ezt a ésőbbiekben elmondják-e neki, vagy nem. És hogy hogyan. A szülők azonban azt állították, ezt titokban tartják majd a gyremek előtt. Hogy ez a helyes döntés, az vitatható. A bíró indoklása furcsa dologra hívja fel a figyelmet.

"Teszt nélkül a biológiai apaság bizonytalan marad, de van rá esély, hogy akit a gyermek a nagyapjának hisz, az valójában az apja, és akit az apjának hisz, az valójában a féltestvére" - mondta.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra