57 évvel az első csókjuk után talált rá Anna a Facebookon az exére: aztán igazán megható lett - Videó

Több mint fél évszázaddal első toszkánai csókjuk után a nyugdíjas tanárnő és az egykori vegyipari munkás a közösségi oldalon talált rá egymásra.

A 78 éves Anna Adamanti és a 80 éves Riccardo Fontani 1965 nyarán találkozott egymással Abbadia San Salvatore településen, ahol egy táncos mulatságon vettek részt. A futó szerelem után elvesztették egymás nyomát és mindketten folytatták az életüket - adta hírül vasárnap a Corriere Fiorentino című lap. Az egykori tanárnő kérésére aztán egy unokája néhány hónapja csinált neki egy Facebook-fiókot, a férfi pedig váratlanul az elsők közt jelölte be. Innen már felgyorsultak az esmények.

57 évvel az első csók után és néhány nappal az online baráti felkérés után, a két nyugdíjas újra találkozott, abba a városba beszéltek meg randit, ahol megismerték egymást. "A városháza előtti bárban találkoztunk" - mesélte az egykori tanárnő a lapnak. "Rám nézett, és megkérdezte: "Találkoztunk már korábban?". A nő így válaszolt: "Ó, te okoska. Te voltál az, aki 1965-ben megcsókolt". Fontani az akkor 18 éves lányt is hazavitte Vespáján.

"Megbeszéltük, hogy még találkozunk" - emlékezett vissza a néni, majd: "Aztán elköszöntünk egymástól anélkül, hogy nevet vagy telefonszámot cseréltünk volna". Azután is mindketten elmentek néha abba a klubbba, de már soha nem találkoztak. Mindketten megházasodtak, Anna pedig a fiának a Riccardo nevet adta. Azóta mindketten özvegyek, de azt tervezik, tavassszal összeházasodnak.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

 

24 óra