Tovább tombol az ónos eső: ezekre a vármegyékre adtak ki riasztást

A Magyar Meteorológai Szolgálgató Nonprofit Zrt. friss előrejelzése szerint akár melegrekordok is megdőlhetnek ma, de zivtarokra, sőt, ónos esőre is számítani lehet. Riasztást is kiadtak.

A TWN.hu értesülései szerint csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható, majd "főként délután délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap". A Hungaromet friss előrejelzése szerint az északkeleti harmadban - beleértve a főváros térségét is - szinte egész nap borult marad az idő. "Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet" - írják a honlapjukon..

Fotó: Met.hu

Csütörtökön az északi országrészben számottevő mennyiségű eső hullhat. "A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen lesz élénk, erős a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén döntően 10 és 16 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet" - írják, azaz akár melegrekordok is megdőlhetnek. Ugyanakkor az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen mindössze 3, 10 fok közötti maximumok valószínűek. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő. 

Több vármegyére is elsőfokú riasztást adtak ki ónos eső. miatt!

Lapozz a folytatásért!

24 óra