Ez a 4 biztos jele: a szüleid érzelmileg kiszámíthatatlanok voltak

Ha a szülők hamar felemelik a hangjukat, vagy apró dolgokon is összekapnak, a gyerekek szinte észrevétlenül tanulnak meg alkalmazkodni. Vannak jelek, amik arra utalhatnak, hogy érzelmileg kiszámíthatatlan szülők neveltek fel.

A cipőt nem tetted el, az uzsonnás doboz nem került ki az iskolatáskából - a stressz szinte állandó része az életetetknek. Mindegy, mit teszel vagymit nem, valami probléma mindig van veled. Ennek az eredménye, hogy szép lassan megtanuls odafigyelni arra, mit kell másképp csinálnod, hogy minél kevesebbet kelljen nyaggatni, vagy kiabálni veled. Nos, akinek otthon így kellett alkalmazkodnia, az gyakran magával visz bizonyos viselkedési mintákat a felnőttkorába is. 

Az érzelmileg kontrollálatlan szülők jelei

Ha a szülők képtelenek megfelelően reagálni gyermekeik érzéseire, az általában a saját érzelmeiknek köszönhető. Sok esetben a szülők viselkedése sem szándékos - gyakran ők maguk is a szüleiktől vették át a mintáikat. A munkával és gyerekneveléssel járó sressz, az önmagukra jutó kevés idő miatt sokszor ez megnehezíti, hogy tiszta fejjel tudjanak reagálni a gyermekekkel kapcsolatos helyzetekre.

Most eláruljuk, melyek azok a jelek, amelyek lapján ilyen szülők neveltek fel téged! Te még tanulhatsz az ő hibáikból...

Ez a 4 legbiztosabb jele: érzelmi bizonytalanságban nőttél fel
  • 4 jel érzelmi bizonytalanság szülők
  • 4 jel érzelmi bizonytalanság szülők
  • 4 jel érzelmi bizonytalanság szülők
  • 4 jel érzelmi bizonytalanság szülők

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra