Ő volt a német futball "császára": elhunyt Franz Beckenbauer

Elhunyt Franz Beckenbauer. A német futballcsászárt 78 éves korában érte a halál.

A német futballlegenda vasárnap, 78 éves korában hunyt el - közölte családja hétfőn a Német Sajtóügynökséggel. Beckenbauer a világ egyik legnagyobb futballistája volt, játékosként és edzőként is világbajnokságot nyert. "Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy férjem és édesapánk, Franz Beckenbauer tegnap, vasárnap békésen, családja körében elhunyt" - közölte a család, és arra kértek mindenkit, hagyják meg őket csendben gyászolni.

Beckenbauer ifjúsági játékosként került az FC Bayernhez, és hamar a müncheni klub meghatározó játékosává vált. A giesingi fiú országos bajnoki címet nyert, háromszor lett Európa-kupa-győztes és világbajnok. A pályán mutatott eleganciájával és könnyedségével újraértelmezte a liberó szerepét, és pályafutását az 1974-es hazai világbajnokság megnyerésével koronázta meg. Két évvel korábban az Európa-bajnokságot is megnyerte.

Miután néhány évet töltött az Egyesült Államokban a Cosmos New York csapatában, ahol Pelével egy csapatban játszott, Beckenbauer visszatért Németországba, és 1982-ben a Hamburger SV-vel újabb bajnoki címet nyert.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra