5 vármegyére adtak ki riasztást: ez vár ránk szombaton

Tavaszias hőmérsékletekre lehet számítani majd szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. De riasztást is kiadtak.

Az OMSZ szombati előrejelzése szerint a nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de északkeleten lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró. "Délutánra viszont az ország legnagyobb részén gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás előfordulhat" - írják a honlapjukon. Hozzáteszik: a nyugati, délnyugati szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban borult, ködös részeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó. Met.hu

5 vármegyére riasztást adtak ki a sűrű köd miatt.

"Az éjjel képződött köd a legtöbb helyen feloszlik, de maradhatnak területek főleg északkeleten és az Észak-Alföldön, ahol még napközben is korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat" - írja a met.hu.

Fotó és forrás: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra