"Kedves Mikulás! Tudom, beteg vagy" - Egy szegény kislány levele ríkatja meg a világot

Már nem csak az Egyeslt Királyságot, az egész világot felkavarja Lilly levele.

A kisiskolás lány szívszorító soraiból hamar kiderül, hogy édesanyja idén egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ajándékokat vegyen a gyerekeinek. A gyerek Télapónak írt levelét a liverpooli "Big Help Project" nonprofit szervezet tette közzé a közösségi médiában. A tízéves lány így ír:

"Mikulásnak: Anya azt mondta, hogy idén beteg vagy, és nem tudsz eljönni hozzánk. Remélem, hamarosan jobban leszel. Szerintem az boldoggá tenné a bátyámat! (...) PS. Nagyon jók voltunk."

Pár napja aztán a "Come Together Christmas 2023" jótékonysági szervezet is közzétette Lilly szomorú levelét az Instagram-oldalán az alábbi kommenttel: "Egyetlen gyereknek sem szabadna ilyen levelet írnia. Becslések szerint idén minden hetedik gyerek ajándék nélkül ébred karácsony reggelén, és Liverpoolban körülbelül 24 ezer gyerek él szegénységben és hátrányos körülmények között".

A szervezet szerint sok esetben már nem a hiányzó játékokról vagy ajándékokról van szó, hanem a gázért, áramért és élelemért küzdő családok ezreiről.

De természetesen a szervezet nem nézi tétlenül ezt. "Ha bármilyen módon tudsz segíteni, nem tudjuk kifejezni, hogy a legkisebb adomány is milyen sokat jelenthet egy gyermeknek vagy családnak karácsonykor" - írják és nem titkolt céljuk, hogy minél több liverpooli gyermeknek szeretnének boldog karácsonyt szerezni.

Fotó: 123rf.com

Az adománygyűjtő kampány pedig úgy tűnik, eddig jól halad. "Tényleg nincs még egy olyan város, mint Liverpool, és az eddigi támogatás hihetetlen. Nagy köszönet mindenkinek, aki eddig támogatott minket" - mondta egy önkéntes. 

Remélhetőleg Lilly Télapója is meggyógyul a következő napokban még.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra