Másodfokú riasztás is érvényben: havazás és ónos eső miatt adták ki

Az OMSZ veszélyjelzése szerint a Dunántúlon és a Duna vonalában a nap folyamán kiterjedt jelleggel várható folyamatos csapadékhullás - a havazás, havas eső lesz a jellemző.

A met.hu-n megjelent riasztás arról ír: délutántól a Duna-Tisza köze más részein, estétől a Tiszántúlon is egyre több helyen megjelenhet a szilárd halmazállapot. "Ma éjfélig megközelítőleg az ország nyugati felén  nagy területen alakulhat ki ~5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg. A területtől kelet felé haladva csökkenő eséllyel és vastagságban alakulhat ki hótakaró, de helyenként még a Tiszántúlon is képződhet ~lepel-3 cm" - írja az OMSZ.

Havazás miatt több megyére másodfokú riasztás ir érvényben van:

Fotó: Met.hu

A legnagyobb mennyiségben hóra a Dunántúl középső, keleti részén van kilátás, a legfrissebb számítások alapján 20 cm körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra ma éjfélig a Bakony, Vértesben és a Gerecse térségében valamint a Somogyi-dombságban van nagyobb esély.

Ugyanakkor ónos esóő is lesz, 5 vármegyére riasztást is kiadtak:

Fotó: Met.hu

"Főként a Dunántúl északkeleti harmadán, a főváros és a Dunakanyar környékén, illetve az Északi-középhegység nyugatabbi részein átmeneti ónos eső (néhány tized mm) nem kizárt - elsősorban a nap első felében" - teszi hozzá a met.hu.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra