A szakértő figyelmeztet: soha ne aludj télen a kutyáddal! Soha!

Mi lehet jobb egy hosszú, téli nap után, mint összebújni a kutyáddal a jó meleg takaró alatt? Nos, egy állatorvos határozottan ellenzi ezt és azt mondja, akár tragédiával is végződhet a dolog.

Valójában sok kutyatulajdonos számára bevett gyakorlat, hogy megosztja az ágyat a négylábú barátaival. Különösen a hideg évszakokban szeretik sokan az ágyukba engedni a szőrös négylábúakat. Egy állatorvos szerint ráadásul az összebújás könnyen a kutyák vesztét is okozhatja. A brit kutató szerint az első és legfontosabb a túlmelegedés veszélye. Különösen a vastag, téli takarók alatt.

"A nagyon kicsi kutyák, kölyökkutyák, idősebb kutyák és az ízületi gyulladásban vagy egyéb mozgásproblémákkal küzdő kutyák nehezen találnak biztonságos kijáratot, ha túl melegük van" - mondta a Telegraphnak Katy Alexander, a Blue Cross állatorvosi kutatási vezetője. Hozzátette: "Kerülni kell a vastag takarókat, amelyek túl nehezek lehetnek a biztonságos kijutáshoz". Az elektromos takarók pedig szerinte különösen veszélyesek - könnyen égési sérüléseket okozhatnak és a tápkábel is veszélyes, ha a kutya babrál vele.

Fotó: 123rf.com

Ha mégis ágyba engedjük őket, gondoskodnunk kell arról, hogy folyamatosan friss levegőhöz jusson. "A történelem során az emberek nem csak emberekkel, az állatokkal is megosztották az alvóhelyüket" - írta Bradley Smith pszichológus, aki 2017-ben publikált egy tanulmányt a témában.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra