Erre a szigetre nem léphet ember - Sokak rémálma az oka - Fotók

Alig 40 kilométerre fekszik a szárazföldtől, ma már benszülöttek sem lakják. Az utolsó halászt, aki ott akart kikötni, vérbe fagyva találták ott meg.

A rejtélyes sziget "Ilha da Queimada Grande" néven ismert, és annyira veszélyes, hogy a brazil kormány is megtiltotta, hogy bárki oda menjen. A világ leghalálosabb mérgű kígyója lakja. Ráadásul nem is kis számban. A környékbeliek elmondása szerint minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut a szigeten. Marcelo Duarte, biológus szerint ez azonban erős túlzás. Húsz alkalommal látogatott már el oda, és határozotan állítja, négyzetméterenként csak egy kígyó él ott. Azaz minden lépésre jut egy. 

A "kígyó sziget" ma lakatlan. Az 1920-as évekig emberek lakták, utoljára a világító-torony őr és családja élt ott, a legenda szerint velük is a kígyók végeztek. A földdarab egykor a kontinens része volt. Miután leszakadt, a rajta maradt kígyók másképp fejlődtek, mint társaik. Mivel jószerivel ma már csak madarakkal tudnak táplálkozni, rendkívül erős mérget állítanak elő, amivel szinte azonnal megölhetik őket.

HÁTBORZONGATÓ FOTÓK: ez a látvány fogadna a szigeten, ha oda mehetnél!
  • kígyósziget veszély
  • kígyósziget veszély
  • kígyósziget veszély
  • kígyósziget veszély

A területet a haditengerészet ellenőrzi. Az ott készült képek és videó alapján azonban eszünk ágában nem lenne oda látogatni.

Címlapkép: Facebook

24 óra