Megrázó képek: a kórházban hunyt el a balesetet szenvedő fiatal magyar focista

Szombat este történt baleset a sztráda főváros felé vezető szakaszán, sajtóhírek szerint hármasn sérültek meg. Az alig 26 éves magyar játékos a kórházban elhunyt. Felesége és gyermekük gyászolja.

Gyászol a felső-ausztriai ASKÖ Donau Linz, gyászol a magyar labdarúgás. Varga Márkó szombaton este szenvedett autóbalesetet az A1-es autópályán Pucking közelében. A fiatal magyar sportoló mára virradóra a kórházban vesztette életét. A TWN.hu információi szerint elrendelték a boncolását. Az oe24.at híre szerint a rendőrség még vizsgálja, hogy a balesettel összefüggésben van-e, hogy korábban egy szabálytalanul közlekedő sofőről érkeztek bejelentések. "A rendőrség szemtanúkat keres, a járműveket lefoglalták, és szakértőt rendeltek ki - közölte szombaton a felső-ausztriai rendőrség a lap híre szerint.

Mint kderül: egy 43 éves tunéziai kamionnal ütközött össze a 26 éves magyar sportoló az autójával hajnali 2.10 órakor az A1-es autópálya Bécs felé tartó szakaszán. Az autó keresztben parkolt.  Ezt követően érkezett egy 47 éves ukrán sofőr, aki fékezett, a mögötte haladó tádzsik férfi azonban nem tudott időben megállni és belerohant az ukrán autójába. A magyar fiú kirepült a járműből az úttestre és súlyosan megsérült. Őt és azukrán és tunéziai férfit is kórházba vitték. Az autópálya mindkét oldalát lezárták. 

"Az ASKÖ Donau Linz elnöke, Rainer Schütz ma reggel tudta meg a szörnyű hírt, hogy a klub játékosa, Marko Varga meghalt a szörnyű balesetben.  "Mindenki megdöbbent, mindenki érintett, és most teszi meg az első lépést, hogy megpróbálja feldolgozni a történteket" - mondta Rainer Schütz az oe24-nek. "Marko nagyszerű ember volt, mindenki kedvelte. Ez egyszerűen hihetetlen" - mondta az elnök.

A játékost felesége és gyermekük gyászolja. A rendőrség keresi a baleset szemtanúit.

Címlapfotó. 123rf.com-illusztráció

24 óra