Ne edd meg! Újabb sajt, ami vérzéses vastagbélgyulladást, vérrögképződést okozhat

Hasi görcsöket, hirtelen fellépő vizes hasmenést, hányingert, hányást és lázat is okozhat a fertőzés. De lehetnek súlyosabb következményei is.

Escherichia coli baktérium lehetséges jelenléte miatt egy újabb sajtot hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - a problémát a METRO kereskedelmi lánc jelentette. A TWN.hu információi szerint a "MORBIER A. O. P." névre keresztelt sajtról van szó, aminek a minőségmegőrzési ideje: 2023. 11. 19. és 2023.11.12.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el!

Fotó: Nébih

A Nébih tájékoztatása szerint a termék bármely METRO áruházba visszavihető, annak teljes vételárát visszatérítik.

A Nébih tájákoztatása szerint az "Escherichia coli (röviden STEC) fertőzés tünetei hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely esetenként véres is lehet. Esetenként előfordulhat hányinger, hányás és láz is. A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul, de a fertőzés okozhat vérzéses vastagbélgyulladást, vérzékenységgel és vérrögképződéssel járó ún. trombotikus trombocytopéniás purpurát (TTP), vagy vesekárosodást, úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómát (HUS) is." Hozzáteszik: a tünetek 1-8 napon belül jelentkezhetnek, az átlagos lappangási idő pedig 3-5 nap.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra