Az apa szerint "áldás", hogy a Hamász-terroristák megölték a lányát - Videó

Könnyekben tört ki a férfi, amikor elmesélte, milyen megkönnyebbülés ez neki.

Megrázó vallomás egy gyászoló apától. A férfi nem tudott parancsolni az érzelmeinek, amikor elmesélte, mennyivel könnyebb neki, hogy a lányát fegyveres Hamász-terroristák gyilkolták meg, és nem pedig túszul ejtették.

"A halál áldás volt"

- mondta Thomas Hand, miután megtudta, hogy Emily nevű lánya meghalt, miután a terroristák megrohamozták a Gázai övezethez közeli Be'eriben lévő kibucokat múlt szombat reggel.

A dublini származású, több mint 30 évvel ezelőtt Izraelbe kivándorolt apa azt mondta, hogy szerinte lánya túszul ejtése "rosszabb lett volna, mint a halál". A CNN-nek adott szívszorító interjújában elmesélte azt a pillanatot is, amikor megtudta, hogy megtalálták lánya holttestét. "Azt mondták: 'Megtaláltuk Emilyt. Meghalt. És én csak annyit mondtam: 'Igen! Igent mondtam, és mosolyogtam. Mert ez volt a legjobb hír a lehetőségek közül, amit tudtam" - mondta Hand.

Gáza, vagy a halál - ez a két lehetőség volt a férfi szerint, ami a lányát illeti. "Ha tudsz valamit arról, hogy mit tesznek az emberekkel Gázában, az rosszabb, mint a halál. Nem lenne élelmük. Nem lenne vizük. Egy sötét szobában lennének, tele Isten tudja, hány emberrel" - magyarázta az összetört apa. Hozzátette: évekig is fogságban tarthatták volna, félelemben, rettegésben. Ezért Emily "halála áldás volt. Egy abszolút áldás" - mondta Thomas Hand.

Thomas Hand a 90-es években önkéntesként költözött a Be'eri kibucba, később döntött úgy, hogy marad. A felesége néhány éve rákban halt meg, azóta egyedül nevelte a lányukat.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot-illusztráció

24 óra