20 éve házasok: amikor a nő el akart válni, rögtön rájött, ki is a férje valójában

A bíróságról dokumentumok érkeztek: a férj vagyoni helyzetéről a hivatalos iratok. A nő azt hitte, valami tévedésről lehet csak szó.

A papírok alapján ugyanis a férj milliomos volt. 18 kereskedelmi ingatlan volt Sanghajban és környékén, aminek a piaci értéke hozzávetőlegesen 13 millió euró, azaz körülbelül 5 milliárd forint. A nő első dolga volt, hogy azonnal a bíróságra siessen, majd újra beadta a válókeresetet. A férje 20 évig titkolta előle, most tényleg igazságot akart. Úgy érezte, a vagyon egy része igenis jár neki. Az ingatlanmágnás azonban másképp gondolta. "Ő csak egy háziasszony, és soha nem dolgozott" - panaszkodott a bíróságon, kitartva melletta: a vagyonát egyedül teremtette meg.

Fotó 123rf.com- illusztráció

Számított is rá, hogy baj lehet ebből a hatalmas birodalomból, így a nagyrészét rá is iratta az első házasságából származó lánya nevére. A bíróság végül úgy döntött: nem számít, volt-e a feleségnek munkaviszonya, vagy nem- jár neki a vagyon egy része. Így kötelezték a férfi lányát a visszaszolgáltatására.

Az elvált nő pedig megkapta a részét.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra